Grennaskolan Logo

Lärare

Martti Alatalo

Martti Alatalo

Teacher Biology, Geography,

Telefon 0390-33249

E-post martti.alatalo@grennaskolan.se

Jag har ett förflutet inom forskning, i genetik, men blev mer och mer intresserad av undervisning, då det ingick i min tjänst. Jag undervisar i Geography och Biology på Diploma-programmet sedan 1998, och är fortfarande lika fascinerad över den lilla skolans fördelar, i form av de små undervisningsgrupperna som ger nära och täta band med eleverna. På fritiden är jag en typisk "soccer mom" då mina två äldsta pojkar idrottar flitigt. Den tid som blir över ägnar jag mig åt att läsa kopiöst mycket, fågelskådning och att spela turneringspoker (sju segrar under 2008!). Jag är också Jane Austen-fantast och har t.o.m publicerat en essä över användandet av fåglar och fågelsång i 1995 års version av "Pride and Prejudice".

Magnus Demitz-Helin

Magnus Demitz-Helin

Teacher French, English

Telefon 0390-33245

E-post magnus.demitzhelin@grennaskolan.se

Efter lärarstudier i Lund och Linköping och en kortare sejour som lärare i Linköping kom jag redan 1983 till Grennaskolan. Sedan dess har jag hållit mig kvar på skolan med näbbar och klor. Den internationella miljö som Grennaskolan erbjuder är drömmen för en språklärare. Här klingar ett stort antal av Europas språk bland de gamla kulturbyggnaderna, så det är inte svårt att sätta in språkundervisningen i ett naturligt sammanhang. Eftersom jag är bosatt med min familj mitt i idylliska Gränna, har det varit ett naturligt val även för mina egna döttrar att gå på Grennaskolan; och nu skördar de, sedan ett par år tillbaka, frukterna av alla de spännande kontakter de knöt under gymnasietiden. Och deras föräldrar glädjer sig!

Fredrik Svensson

Fredrik Garpenrud

Teacher Mathematics

Telefon 0390-33249

E-post fredrik.garpenrud@grennaskolan.se

Jag började på Grennaskolan våren 1998 - efter att ha blivit uppringd av dåvarande IB-coordinatorn Marianne Pollard som blixtinkallade mig från USA för att ersätta en insjuknad mattelärare - och har blivit kvar därför att jag trivs så bra på skolan. Jag undervisar numera enbart i matematik, dels på DP-programmet, dels på SP-programmet samt leder skolans golfverksamhet. Jag tog examen (BA) vid Arizona State University 1997, fick golf scholarship på GCC och spelade Nationals 1995 (NJCCA). Jag är dessutom aktiv i olika sportaktiviteter på skolan, vilket mitt försäkringsbolag dyrt har fått betala. Som kuriosa kan nämnas att jag har jobbat som privatdetektiv i USA i två år. Jag ägnar en stor del av fritiden åt att umgås med mina vänner, olika bollsporter samt golf i seriesammanhang för Wiredaholm.

Jan Hallgren

Jan Hallgren

Teacher Theory of Knowledge (IB), ITC teacher

Telefon 0390-33251

E-post jan.hallgren@grennaskolan.se

Jag är skåning och har läst i Lund, men avslutade mina studier med en lärarexamen i Uppsala 1984. Efter examen arbetade jag på Ribbaskolan i Gränna bl a som It-pedagog. Sedan 2000 arbetar jag på Grennaskolan. Jag har all min undervisning samlad till IB och jag ansvarar för skolans hemsida. Min fru är chef för Gränna bibliotek och vi har en dotter. Att arbeta med ungdomar är nog det roligaste man kan göra och därför trivs jag fantastiskt bra på Grennaskolan. På min fritid ägnar jag mig helst åt att lyssna på musik, med dragning åt rock, soul, reggae och jazz, samt film och litteratur. Jag läser mest facklitteratur men försöker också hinna med lite skönlitteratur emellanåt.

Roger Juhlin

Roger Juhlin

Teacher Psychology

Telefon 0390-33251

E-post roger.juhlin@grennaskolan.se

--  

Philipp Riedel

Philipp Riedel

Lärare i English, Self Taught Languages (IB)

Telefon 0390-33255

E-post philipp.riedel@grennaskolan.se

Jag föddes i Tyskland och växte upp i Heidelberg. Efter gymnasiet och vapenvägrande tjänstgöring som personlig assistent tillbringade jag tre år på resande fot i gamla, nya och den tredje världen. Efter att ha arbetat inom jordbruket, metallindustrin, sjukvården, hotellnäringen, som tolk och översättare, blev jag lärare i engelska och tyska. Sedan 2002 har jag undervisat på Grennaskolans alla program. Jag läser mycket, vandrar när jag har tid och drömresan blir en vandring till Medelhavet.

Martin Tell

Martin Tell

Teacher Chemistry

Telefon 0390-33243

E-post martin.tell@grennaskolan.se

Jag började på Grennaskolan 2004 som nyutexaminerad gymnasielärare. Innan jag började här hann jag med att prova på några olika yrken, allt ifrån mobiltelefontillverkare till delfinskötare. Jag bor sedan ett år tillbaka i vår nybyggda villa i Tranås med fru och två underbara barn. Jag är mycket sportintresserad och följer det mesta som händer inom sportens värld, för egen del så försöker jag spela badminton respektive innebandy en gång i veckan. Grennaskolan är fantastisk, atmosfären på skolan och relationen mellan lärare och elever är helt magisk och bidrar till att skapa en bra studiemiljö. Mitt motto är att det ska var lätt att vara elev, jag försöker hela tiden erbjuda eleverna de verktyg som finns för att de ska lyckas med sina studier.

Martin Tell

Birgitta Sköld

Teacher Swedish

Telefon 0390-33245

E-post birgitta.skold@grennaskolan.se

--  

Grennaskolans Riksinternat

Box 95

563 22 Gränna

mail: info@grennaskolan.se

tel +46 (0)390 33200


Följ oss på: