Grennaskolan Logo

En internatskola i en småstadsidyll

Grennaskolan är en internatskola som ligger i småstadsidyllen Gränna.

Internatskolan har en blandning av utlandssvenska, lokala och internationella elever där du är inkluderad oavsett din bakgrund. Dina språkkunskaper utvecklas dagligen och inte minst i umgänget med kamrater. Samtliga vuxna på skolan har ett ansvar för att du trivs. Hos oss finns det mesta för att inte bara lägga en god grund för framtiden, utan även för att trivas och må bra här och nu. Från trygga elevhem, till högklassig undervisning och med en uppsjö av olika fritidsaktiviteter finns det säkert något som överraskar.

Internatskolan startades 1963 av Stockholms Universitet som Sveriges första internationella gymnasium. Skolan som vill vara annorlunda var budskapet. Idén med skolan var småskalighet, internationell inriktning och en familjär stämning.

År 1970 blev skolan ett internat med inriktning mot att vara en internatskola för utlandssvenskar. Några år senare tog Jönköpings kommun över huvudmannaskapet. Idag riktar sig skolan mot fler elevkategorier. Utlandssvenskar är fortfarande huvudmålgruppen, men skolan är öppen för både lokala, nationella och internationella elever.

Skolan var sedan mitten av 70-talet Sveriges enda fristående skola som var helägd av en kommun.

Sedan rikinternatförordningen upphörde är f o m 2016.01.01 Grennaskolan en av Jönköpings kommuns gymnasieskolor. Skolan är under avveckling och kommer att upphöra efter vårterminens slut 2019

Grennaskolan Facebook

Grennaskolans Riksinternat